Bevara Oss

Om du vill känna någon, se hur de kämpar

Om du verkligen vill känna någon måste du se dem när de är arga. Du måste testa deras gränser för att veta hur långt de kan gå, vilken typ av ord de kommer att använda, vilken typ av person de är när saker och ting inte går sin väg.

Om du verkligen vill känna någon, lyssna på dem när de är arga, se hur de pratar med dig. Förminskar de dig? Gör de dig att känna sig underlägsen? Får de dig att känna att du ska skylla på allt som är fel med dem? Se vem de blir när de inte försöker imponera på dig. Se vem de blir när du inte tillgodoser deras behov.

Om du verkligen vill känna någon, undersök hur de behandlar dig efter en kamp. Är det okej med att lämna dig dagar eller veckor utan att be om ursäkt, utan att kontrollera dig, utan att försöka förstå varför du har skadat? Är de okej med att förlora dig i en kamp? Tar de plötsligt tillbaka alla sina löften och sina löften som om de inte betydde dem? Undersök hur de behandlar dig efter en kamp eftersom det berättar hur mycket de verkligen bryr sig, hur rädd eller inte rädd att de förlorar dig och vad du verkligen betyder för dem.

Om du verkligen vill känna någon, stå upp för dig själv, för dina värderingar, för dina övertygelser och kommunicera dina standarder för om de bara gillar dig när du är trevlig och lydig och lättsam är de inte seriösa med dig. De tar inte dina känslor på allvar. De vill inte ha dig som helhet, de vill ha bitarna och bitarna som passar dem. Den version de godkänner. Om de bara gillar dig när du inte ställer de svåra frågorna, när du inte utmanar dem, när du inte testar dem för att se hur mycket de bryr sig, kommer de aldrig att acceptera dina brister och de kommer aldrig att hålla fast runt de dåliga dagarna. De är inte med på det långväga. De letar bara efter en tillfällig följeslagare under deras villkor.

Om du verkligen vill känna någon, titta på hur de slåss, lyssna på deras arga ord, undersöka hur mycket de är villiga att skada dig när de är upprörda, men mer än någonting, se noggrant hur de kämpar för dig, för förhållandet, för anslutningen. Se noga efter en kamp efter det kommer att visa dig om de försöker rädda förhållandena eller förstöra det och det kommer att visa dig om allt de någonsin sa till dig var sant eller om det hela var en lögn.